Soi Polo kycklinglår

Ingredienser

Todd English tolkning av Soi Polos fantastiska kycklinglår.

Det finns en restaurang i utkanten av Bangkok som heter Soi Polo. När jag var där och spelade in... Läs mer

90 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Blanda sojasås, risvin, socker, sesamolja och ingefära i en form eller i en fryspåse. Lägg i kycklinglåren med skinnsidorna nedåt och täck över eller förslut och in i kylskåpet i 30 minuter till 3 timmar.

2

Värm ugnen till 200°C och smörj en ugnsform lätt.

3

Ta kycklingen ur marinaden (kasta marinaden) och placera i ugnsformen med skinnsidorna upp.

4

Grädda på 200°C i 40 minuter eller till du ser att skinnet har fått fin färg.

5

Fyll under tiden en djup gryta med cirka 5 cm rapsolja till fritering. Värm upp oljan till 175°C.

6

Vänd schalottenlökarna i mjöl och skaka av.

7

Fritera schalottenlökarna i omgångar, 1 till 2 minuter eller bara tills dem är krispiga. Glöm inte att krydda rikligt med havssalt och peppar. Låt dem rinna av på hushållspapper på en bakplåt.

8

Upprepa proceduren med både vitlöken och jalapeñon.

9

Strö över schalottenlök, vitlök, jalapeño och koriander när kycklingen tagits ut ur ugnen. Servera genast.

Bilder

Recept

Filtrera