Todd English tolkning av Soi Polos fantastiska kycklinglår.
Det finns en restaurang i utkanten av Bangkok som heter Soi Polo. När jag var där och spelade in... Läs mer
Blanda sojasås, risvin, socker, sesamolja och ingefära i en form eller i en fryspåse. Lägg i kycklinglåren med skinnsidorna nedåt och täck över eller förslut och in i kylskåpet i 30 minuter till 3 timmar.
Värm ugnen till 200°C och smörj en ugnsform lätt.
Ta kycklingen ur marinaden (kasta marinaden) och placera i ugnsformen med skinnsidorna upp.
Grädda på 200°C i 40 minuter eller till du ser att skinnet har fått fin färg.
Fyll under tiden en djup gryta med cirka 5 cm rapsolja till fritering. Värm upp oljan till 175°C.
Vänd schalottenlökarna i mjöl och skaka av.
Fritera schalottenlökarna i omgångar, 1 till 2 minuter eller bara tills dem är krispiga. Glöm inte att krydda rikligt med havssalt och peppar. Låt dem rinna av på hushållspapper på en bakplåt.
Upprepa proceduren med både vitlöken och jalapeñon.
Strö över schalottenlök, vitlök, jalapeño och koriander när kycklingen tagits ut ur ugnen. Servera genast.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!