Thai-musslor

Ingredienser

Så snabbt och enkelt! De typiska thailändska smakerna chili och kokosmjölk gifter sig fantastiskt bra med musslorna och buljongen blir så god att det bara är att sörpla i sig.  

Vintips: En chenin blanc från Sydafrika passar bra, till exempel Bellingham The Old Orchards Chenin... Läs mer

30 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Rengör musslorna och ta bort skägget. Hacka grönsakerna.

2

Rör ihop kokosmjölk, buljong, tomater, ingefära, citrongräs och chili i en kastrull på medelvärme. Koka upp och lägg i musslorna, rör om och sänk värmen. Lägg på ett lock i 5 minuter.   

3

Ta av locket. Tillsätt basilika och citronsaft, rör runt och tillaga ytterligare 1 minut eller tills musslorna har öppnat sig (kasta de musslor som inte öppnar sig).

4

Servering: Dela upp musslorna och buljongen i fyra skålar och toppa med koriander. Servera med en limeklyfta.

Bilder

Recept

Filtrera