Den här klassiska salladen har sitt ursprung från den soliga sjöstaden Nice i Frankrike. Jag har bytt ut den vanliga tonfisken på burk mot en lättstekt tonfisk i bitar.
Tillaga tonfisken på hög värme för att få en krispig yta. Den här rätten är perfekt som en... Läs mer
Tillaga haricot verts i saltat kokande vatten i 3 till 5 minuter, eller precis när de har blivit lite mjuka. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i isvatten för att avstanna kokprocessen. Sila sedan av dem när de är kylda.
Koka potatisarna i saltat kokande vatten i 5 minuter eller tills de är genomkokta. Sila av och låt dem svalna helt, dela sedan upp potatisarna i bitar.
Blanda medan ihop en halv tesked salt, en fjärdedels tesked svartpeppar, extra virgin olivolja, apelsinzest och apelsinjuice i en skål tills det är väl blandat. Blanda sedan i den finhackade vitlöken och schalottenlöken. Täck över skålen och lägg in i kylen.
Strö tonfisken med resterande salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna på hög värme och tillaga tonfisken i den heta oljan i 1 minut på varje sida. Tag ur tonfisken ur stekpannan och låt den stå i 5 minuter.
Lägg haricot vertsen i en skål och häll över en matsked av dressingen, blanda om ordentligt. Gör samma procedur med potatisarna och tomaterna i separata skålar.
Skär tonfisken i tunna skivor och lägg upp tonfisk, haricot verts, potatis, tomat, kvartade ägg, oliver och den blandade vårsalladen på ett serveringsfat. Servera med den resterande dressingen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!