Tonfisk Nicoise Sallad

Ingredienser

Den här klassiska salladen har sitt ursprung från den soliga sjöstaden Nice i Frankrike. Jag har bytt ut den vanliga tonfisken på burk mot en lättstekt tonfisk i bitar.

Tillaga tonfisken på hög värme för att få en krispig yta. Den här rätten är perfekt som en... Läs mer

30 min Sallad 6 port.

Gör så här

1

Tillaga haricot verts i saltat kokande vatten i 3 till 5 minuter, eller precis när de har blivit lite mjuka. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i isvatten för att avstanna kokprocessen. Sila sedan av dem när de är kylda.

2

Koka potatisarna i saltat kokande vatten i 5 minuter eller tills de är genomkokta. Sila av och låt dem svalna helt, dela sedan upp potatisarna i bitar.

3

Blanda medan ihop en halv tesked salt, en fjärdedels tesked svartpeppar, extra virgin olivolja, apelsinzest och apelsinjuice i en skål tills det är väl blandat. Blanda sedan i den finhackade vitlöken och schalottenlöken. Täck över skålen och lägg in i kylen.

4

Strö tonfisken med resterande salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna på hög värme och tillaga tonfisken i den heta oljan i 1 minut på varje sida. Tag ur tonfisken ur stekpannan och låt den stå i 5 minuter.

5

Lägg haricot vertsen i en skål och häll över en matsked av dressingen, blanda om ordentligt. Gör samma procedur med potatisarna och tomaterna i separata skålar.

6

Skär tonfisken i tunna skivor och lägg upp tonfisk, haricot verts, potatis, tomat, kvartade ägg, oliver och den blandade vårsalladen på ett serveringsfat. Servera med den resterande dressingen.

Bilder

Recept

Filtrera