Saftiga, asiatiska köttbullar på kycklingfärs med koriander och hoisinglaze.
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka koriandern och salladslöken (spara lite till servering), riv ingefäran. Blanda med kycklingfärsen, salt och de andra kryddorna i en skål. Tillsätt äggen och ströbrödet och blanda sist i soja och sesamolja. Blanda precis så att det går ihop, överarbeta inte, då får du torra köttbullar. Låt köttbullesmeten stå i kylen medan du förbereder glazen.
Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka 4-5 minuter tills den har tjocknat och reducerats till mindre än hälften.
Rulla köttbullarna och stek i olja tills de får fin färg. Låt köttbullarna tillagas färdigt i ugnen i ca 10-12 minuter. Slå över glazen och ställ in i ugnen ytterligare 2-3 minuter så att den sätter sig.
Strö över sesamfrön, koriander och salladslök. Servera ev. med ris.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!