Chili pork chop & pineapple tacos

Ingredienser

Tacos fyllda med plockade revbensspjäll som får gotta till sig i ugnen under 2-3 timmar, toppade med guacamole och ananas. 

180 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med spjällen: Sätt ugnen på 160°C. Fräs den hackade löken i olja i en stekpanna tills den blir mjuk. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Vispa ner övriga ingredienser och låt koka upp. Låt sjuda 10-15 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Pensla spjällen med marinaden och stek på hög värme tills de fått fin färg runt om. Lägg i en ugnsfast form, pensla på mer marinad och ställ in i ugnen 1,5 timme. Ta ut och pensla på marinad var 30:e minut. Efter 1,5 timme, täck spjällen med folie och stek i ugnen ytterligare 30-60 minuter (tills att köttet lätt lossar från benet). Låt vila 10-15 minuter innan du skär plockar spjällen. 

2

Innan servering: sila det som är kvar av marinaden och värm upp i en kastrull. Blanda sedan med det rensade köttet innan servering. 

3

Förbered guacamolen under tiden som spjällen står i ugnen. Skär avokadon i kuber och finhacka tomaten (ta bort innanmätet), chilin och koriandern. Blanda försiktigt ihop i en skål, avokadon ska gå sönder något men inte mosas. Smaka av med limejuice och salt. 

4

Finhacka silverlöken och skär ananasen i bitar. Lägg guacamole i ett tortillabröd, fortsätt med kött och därefter lök och ananas. Toppa med koriander. 

Bilder

Recept

Filtrera