Chipotlerubbad lax och het vattenmelonsallad med mynta

Ingredienser

Grillad lax är fantastiskt gott och snabbt tillagat. Här kryddas laxen med en rub som ger fisken fantastisk smak av chipotle och citrus. Serveras med en het vattenmelonsallad toppad med fetaost.

Receptet är från Santa... Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Salladen: Skär vattenmelonen i tärningar och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och toppa med chiliflakes, svartpeppar, limejuice och olivolja. Avsluta med den färska myntan på toppen.

2

Lax: Rubba (gnid in) laxen med rub på köttsidan.

Grilla laxen indirekt i cirka 12 minuter till 56°C i innertemperatur. Vill du ha riktigt krispigt skinn på laxen lägger du den istället över glöden i cirka 5 minuter så får den både yta och färg.

Servera gärna med BBQ-sås Roasted Garlic och den härliga fetaost- och vattenmelonsalladen.

Bilder

Recept

Filtrera