Krossa digestivekexen i en mortel så att kexen blir till ett grovkornigt mjöl.
2
Blanda smör, mjöl, digestivekex, äggula och socker till en fin deg.
3
Tryck ut degen i en pajform (ungefär 20 cm i diameter).
4
Sätt ugnen på 225 °C och grädda pajdegen i ca 30 minuter. Låt sen svalna.
5
Riv citronskalet fint och pressa ur juicen i en kastrull. Lägg även ner smöret i kastrullen.
6
Värm försiktigt tills att smöret är smält
7
Tillsätt ägggulor och fortsätt värma tills det att smeten tjocknar. Gör den inte det kan du tillsätta lite maizenamjöl.
8
Häll smeten i pajen och låt svalna, se till att den får tid att svalna ordentligt så att pajen inte blir rinnig. Servera tillsammans med vispad grädde.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!