Citronpaj med vispgrädde

Ingredienser

En härlig citronpaj att avnjuta till en kopp kaffe i solen, passar även utmärkt som syrlig dessert efter en mastig måltid.

60 min Dessert 6 port.

Gör så här

1
Krossa digestivekexen i en mortel så att kexen blir till ett grovkornigt mjöl.
2
Blanda smör, mjöl, digestivekex, äggula och socker till en fin deg.
3
Tryck ut degen i en pajform (ungefär 20 cm i diameter).
4
Sätt ugnen på 225 °C och grädda pajdegen i ca 30 minuter. Låt sen svalna.
5
Riv citronskalet fint och pressa ur juicen i en kastrull. Lägg även ner smöret i kastrullen.
6

Värm försiktigt tills att smöret är smält

7
Tillsätt ägggulor och fortsätt värma tills det att smeten tjocknar. Gör den inte det kan du tillsätta lite maizenamjöl.
8
Häll smeten i pajen och låt svalna, se till att den får tid att svalna ordentligt så att pajen inte blir rinnig. Servera tillsammans med vispad grädde.

Bilder

Recept

Filtrera