Fläderbärsglögg

Ingredienser

Vilda drinkar - en smak av naturen av Bella Porcile - är så mycket mer än drinkrecept. Alla bilder är pressbilder från Louise Bäckelin Förlag.

Läs mer om boken och vår intervju med Bella.

Vilda drinkar lär oss att hämta fantastiska skatter i naturen, under alla årstiderna. Bella lär... Läs mer

5 min Generell 1 port.

Gör så här

1

Värm upp allt på spisen men låt det inte koka.

Vill du har en mer julig smak kan du addera kanelstång, stjärnanis och ingefära, som du sen silar av innan servering. Samma sorts kryddor kan även användas till garnityr.

2

Fläderbärssyrup:

Koka upp lika delar bär och vatten och låt det småputtra cirka trettio minuter.

Sila sen av juicen och pressa lätt på bären för att få med mycket smak. Låt svalna.

Värm sen på igen med lika delar socker som vätska tills sockret löst upp sig.

Dra av från plattan. Låt svalna igen och häll därefter upp på väl rengjorda glasflaskor.

Vill du kan du utöver fläderbären addera extra smaksättning, såsom nejlika, färsk ingefära, stjärnanis eller varför inte kanel.
Håller cirka två månader i kyl.

Tips! Värm upp en del av juicen med en bra honung i stället för socker. Då har du en dunderkur mot förkylning som räcker hela hösten och vintern.

Bilder

Recept

Filtrera