Under Mariestads Den Stora Smakresan har Thomas Sjögren, vinnare av Årets Kock 2015, komponerat rätter som ska passa perfekt till olika ölstilar. Den här rätten har han lagat till Mariestads Dampfbier som lanseras den 1 maj (2017).
Mariestads Dampfbier är den sjätte i ordningen i deras limiterade serie öl. Mariestads Dampfbier... Läs mer
Hackad älg: Putsa köttet fritt från fett och senor, sätt köttet i frysen så det nästan frusit. Skär köttet i tunna skivor och hacka sedan köttet fint. Smaka upp med salt och olivolja vid servering.
Rostat bovete: Lägg bovete och salt på en plåt, slå på lite matolja och rosta i ugnen ca 10 minuter på 150 grader tills det är gyllenbrunt.
Syltade rovor: Koka upp vatten, ättika och socker. Hyvla rovorna tunt och lägg ner i den ljumna lagen. Låt dra minst 2 timmar i kyl.
Emulsion på lökblast: Värm olja till 70 grader. Mixa oljan och lökblasten i en kannmixer ca 10 minuter. Låt svalna. Sila oljan, knäck ett ägg i en matberedare. Slå i citron, salt, senap och börja mixa. Montera ner oljan i en tunn stråle tills det tjocknar. Smaka av.
Garnityr: Skär äpplet i tunna stavar och plocka dragonen. Arrangera som på tallriken.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!