Här bjuder Scan på det ultimata receptet på en klassisk plankstek. En lyxig restaurangrätt som enkelt kan tillagas hemma.
Salt och peppra köttet runt om och packa det i en vacuumpåse. Kör på 56 grader i ca 2 timmar i sous vide. Alternativt om du inte använder sous vide - salta och peppra köttet och stek på runt om. Sätt en stektermometer i köttets mitt och kör färdigt upp till 56 grader i ugnen på 150 grader, låt vila under folie minst 15 min innan det skärs upp.
Koka potatisen i saltat vatten tills den är helt mjuk. Mosa sönder potatisen ihop med smör och vispa ner äggen. Smaka av med salt och vitpeppar. Moset ska vara jämt och smidigt.
Lägg moset i en spritspåse med stor stjärntyll.
Spritsa moset i ett fint mönster runt kanten på plankan. Ta bort den träiga änden på sparrisstjälken (spara ändarna till t.ex. soppa), linda en bit bacon runt buketter med tre sparrisar i varje.
Sätt ugnen på maxgrill. Lägg tomater och en sparrisbukett i ena änden av varje planka. Sätt in plankorna i ugnen och gratinera i ca 10-15 min tills allt har fin färg. Ta ut plankorna och lägg på det skivade köttet samt bearnaise. Dekorera med en kvist persilja och servera!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!