Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Kyckling Shawarma

Ingredienser

Shawarma på kyckling & alla goda tillbehör som hör till. Zeinas Kitchen gästar Vin & Matguiden igen!

Shawarma är en variant på kebab där köttet skärs i tunna strimlor och serveras i en rulle. Den... Läs mer

80 min Kyckling 6 port.

Gör så här

1

Skär varje filé i tre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna 12 timmar. Innan det är dags att tillaga kycklingen låter du dem stå i rumstemperatur en stund.

2

Värm ugnen till 200°. Skär paprika och lök i tunna strimlor och blanda med kycklingen och marinaden. Rör om väl och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 30 min. Öppna upp luckan några ggr och rör om i formen. Ta ut ur ugnen när kycklingen är klar, täck med folie och låt stå en stund i rumstemperatur, ca 15-30 min. Smakerna blandas och kycklingen blir saftigare om en får stå innan du skär upp den. HIT kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det.

3

Lägg kycklingbitarna på en skärbräda och skär i tunna strimlor. Lägg på en plåt eller ugnsform tillsammans med lök- och paprikastrimlorna. Värm ugnen till 250° med grill funktion på. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills kycklingstrimlorna får färg och blir grillade. Servera direkt med sallad, pommes/bröd och vitlökssås.

Libanesisk Toum är en givet tillbehör tilll shawarma, recept på den hittar du HÄR!
Lättbakat Orientalisk tunnbröd, recept hittar du HÄR!
Kebabsås hittar du HÄR!

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här