Lönneberga presenterade kycklingnyheterna inför årets grillsäsong 2023 och Kycklingspett med jalapeño är en av dem. Recept: Christin Kashou, vinnare Sveriges Mästerkock 2021.
Lönneberga höll presslunchen i Mosebacke Matstudio som är en av de mysigaste och charmigaste ställena... Läs mer
Bulgursalladen
1. Fräs tomatpurén i en kastrull tillsammans med rapsolja och basilika i två minuter.
2. Tillsätt mängden vatten till fyra deciliter bulgur enligt förpackningen.
3. Koka upp tomatbuljongen och häll i bulgur. Lägg på ett lock.
4. Stäng av värmen och låt stå i 10 minuter tills bulguren svält upp och allt vatten absorberats.
5. Lyft av locket och låt svalna lite.
6. Finhacka alla grönsakerna och lägg i en stor skål.
7. Smaka av grönsakerna med citronsaften, olivolja och salt.
8. Vänd sedan ner ljummen tomatbulgur.
Vitlökskrämen
Blanda smetana med riven vitlök och några nypor salt. Ringla över olivoljan.
Kycklingen
Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
Serveringen
Servera spetten med den tomatdoftande bulgursalladen och len vitlökskräm.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!