Rizwan Qaderys recept på lammbiryani, ur hans kokbok "Masala Mama".
Foto: Simon Bajada
Förlag: Natur & Kultur
Rizwan: "Det finns en rätt som inte är som... Läs mer
KÖTT
Blanda alla ingredienserna till köttet. Marinera minst 1 timme upp till 1 dygn i kylen.
Hetta upp köttet i en gryta på medelvärme och stek cirka 10 minuter. Rör runt då och då så att botten inte bränns.
Tillsätt vatten och låt puttra på medelvärme 30 minuter.
Värm under tiden oljan i en stekpanna och stek potatisen cirka 10 minuter. Lägg i chili och spiskummin och rör runt potatisen så att den får en jämn gyllenbrun yta.
Blanda i potatisen i köttet efter 15 minuters tillagning och låt den koka färdigt med köttet.
RIS
Medan köttet kokar, värm olja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt ris, grön chili och alla kryddor till riset. Stek 5 minuter på medellåg värme.
Häll i rosvatten och vatten. Koka på låg värme 14 minuter, tills riset är tillagat 2⁄3 igenom.
Nu är det dags att montera biriyanin. Toppa det färdiglagade köttet med ett lager ris, sen ett lager friterad lök. Koka biriyanin på låg värme ytterligare 12 minuter.
Efter 12 minuter är det dags att blanda biriyanin. Dra bort kastrullen från plattan och blanda ris, kött och lök med en stor sked. Se till att allt ris blandas med skyn från köttet. När allt kött och ris är blandat är biryanin färdig att serveras.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!