Moules Marinières är fantastiskt gott och förvånansvärt lätt att göra.
Blåmusslor finns att få tag på i de flesta större mataffärer och är faktiskt bland de billigaste... Läs mer
Skölj musslorna noggrant i kallt vatten och dra bort "skägget". Musslorna skall stänga sig när ni spolar vatten på dem men om de inte gör det så testa att knacka lite lätt på skalet. De musslor som eventuellt inte stängt sig, måste ni kasta.
Finhacka lök, chilifrukt och vitlök.
Hetta upp oljan i en stor kastrull.
Fräs lök, chilifrukt och vitlök i oljan. Tillsätt musslorna, det vita vinet och grädden. Lägg på locket och låt koka i ca 3 minuter (till dess att musslorna öppnat sig).
Grovhacka persiljan och rör ner den precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!