Paella med chorizo och scampi

Ingredienser

En färgstark och smakrik maträtt som sköter sig själv, perfekt för att liva upp en tråkig vardag!

50 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök, stek löken med lite olja tills de fått färg.

2

Tillsätt riset och stek ytterligare en stund. Häll sedan ned saffran & vin. Låt lite av vinet koka bort innan du häller på buljongen. Sätt på ett lock och låt koka i ungefär 15-20 minuter.

3

Skär under tiden din chorizo i slantar, stek korven. Ta upp korven ur pannan och stek räkorna i fettet från korven, det ger en härlig smak. Krydda räkorna med salt, peppar och citron. 

4

Smaka av riset med salt, peppar och citron. Blanda sedan ner korven och räkorna. 

5

Vid servering toppar du med hackad färsk persilja, citronklyftor och små starka chilifrukter!

Bilder

Recept

Filtrera