En färgstark och smakrik maträtt som sköter sig själv, perfekt för att liva upp en tråkig vardag!
Skala och hacka lök och vitlök, stek löken med lite olja tills de fått färg.
Tillsätt riset och stek ytterligare en stund. Häll sedan ned saffran & vin. Låt lite av vinet koka bort innan du häller på buljongen. Sätt på ett lock och låt koka i ungefär 15-20 minuter.
Skär under tiden din chorizo i slantar, stek korven. Ta upp korven ur pannan och stek räkorna i fettet från korven, det ger en härlig smak. Krydda räkorna med salt, peppar och citron.
Smaka av riset med salt, peppar och citron. Blanda sedan ner korven och räkorna.
Vid servering toppar du med hackad färsk persilja, citronklyftor och små starka chilifrukter!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!