Pepparkaksbullar

Ingredienser

Otroligt goda bullar från KronJäst. Här tipsar deras bagare Sofi Granlund om en spännande fyllning som garanterat kommer bli en snackis när du bjuder på dem.

Detta är en fantastisk grunddeg som du kan fylla med vilken fyllning som helst, eller baka släta... Läs mer

180 min Baka 40 port.

Gör så här

1

Lös jästen i mjölken och vattnet. Blanda alla ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och 9 minuter snabbt, tills degen är elastisk och fin. Dubbla tiden om du knådar för hand.

2

Ta upp degen och knåda den lite för hand, forma den rund, lägg tillbaks den i bunken och täck med plast eller bakduk. Låt vila i 30 minuter i rumstemperatur.

3

Kavla ut hela grunddegen som en stor rektangel, eller om man har liten yta, dela degen i två och ta en degbit i taget.
Blanda ihop fyllningen till en jämn smet och bred ut över den utkavlade degen. Vik den övre kanten till mitten och därefter viker du den undre kanten till den översta kanten (degen blir då i tre lager). Skär remsor och snurra knutar, placera sedan bullen i bakformar eller plåtar täckta med bakplåtspapper.

4

Låt dina bullar jäsa i avstängd ugn med endast lampan påslagen i 50-60 minuter. Jäser du i rumstemperatur får du räkna med en jästid på 90-120 minuter. Ta ut bullarna och ställ dem i rumstemperatur, sätt ugnen på 240°C.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera