Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Pizza Margherita

Ingredienser

Pizza Margherita à la 800 grader & Mutti. Det är lång jästid på pizzadegen för perfekt resultat så starta i tid, gärna dagen innan. För att lyckas finns en länk med tips & tricks och bilder steg-för-steg i receptet.

340 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Börja helst (inte nödvändigt) med att göra pizzadegen ett dygn innan. Den jäser långsamt och blir luftigare och krispigare.

PIZZADEG
Smula ned jästen och tillsätt vatten och oljan. Blanda ut så att jästen löses upp. Vänd i allt mjöl och saltet. Knåda degen ordentligt i bunken, tills den sätter sig ordentligt och gluten bildas. Låt därefter degen vila i 30 min i bunken.

Ta sedan upp den och knåda den igen. Låt sedan degen jäsa upp i en timme innan du knådar ned den och ställer i kylskåpet.

Ta ut degen ungefär 3 timmar innan användning och forma två bollar. Låt de sedan jäsa i rumstemperatur tills de dubblat i
storlek. Då är de redo att bakas ut!

2

PIZZAN
Dela körbärstomaterna på hälften. Dressa de med olivolja och lite flingsalt och rosta dem i ugnen på 150 grader i ungefär 30 min.

Gör en tomatbas genom att blanda Mutti Polpa med en riktigt god olivolja och salt. Smaka av tills den blir tillräcklig salt och aromatisk av olivoljan.

Baka ut pizzadegen. Lägg på tomatsås och fior di latten (komozzarella) och in i ugnen på högsta möjliga temperatur.

När pizzan är klar drar du sönder bitar av buffelmozzarellan för hand och lägger på varje bit. Toppa pizzan med några av de ugnsrostade körsbärstomaterna och färsk basilika. Droppa över lite olivolja och flingsalt och servera.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här