Systrarna Eisenman gästar oss med recept från sin kokbok Till bords med systrarna Eisenman. Den här gången med smarrig pizza på blomkålsbotten.
Monica och Lisa älskar den här pizzan med blomkålsbotten även om de inte är vegetarianer, glutenintoleranta... Läs mer
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Bryt blomkålen i buketter och mixa i matberedare tills de är finhackade eller riv blomkålen på rivjärn. Riv mozzarellan i små strimlor. Riv parmesanosten. Fräs blomkål och vitlök i olja i en stekpanna i cirka 5 minuter. Låt svalna något.
Vispa äggen lätt. Blanda dem väl med blomkål, mozzarella, parmesan och kryddor. Bred ut blandningen, cirka 0,5 cm tjockt, på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills blomkålen börjar få lite färg.
Medan botten är i ugnen, skala och skär rödlöken i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i halvmånar och champinjonerna i klyftor. Riv mozzarellan till fyllningen i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i olja tills löken är glansig. Tillsätt zucchini och svamp och fräs i ytterligare några minuter tills zucchinin börjar mjukna och få lite färg. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut blomkålsbottnen ur ugnen och täck den med tomatsås, mozzarella, svamp- och grönsaksröra och oliver. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika och servera direkt.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!