Vin & Matguiden testade årets glöggdrink på Spendrups julmarknad. Grädden med polkagris och det syrliga hallonpulvret var perfekt. Inget fel heller att den var lite spetsad. Otroligt gott!
Citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg
Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången. Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.
Polkagrisgrädde
Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen. Smaka av så det verkligen smakar polkagris.
Montering
När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt 1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö hallonpulver eller malen kanel över.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!