Polkaglögg by Grythyttan

Ingredienser

Vin & Matguiden testade årets glöggdrink på Spendrups julmarknad. Grädden med polkagris och det syrliga hallonpulvret var perfekt. Inget fel heller att den var lite spetsad. Otroligt gott! 

15 min Generell 8 drinkar

Gör så här

1

Citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg
Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången. Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.

2

Polkagrisgrädde
Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen. Smaka av så det verkligen smakar polkagris.

3

Montering
När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt 1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö hallonpulver eller malen kanel över.

Bilder

Recept

Filtrera