Rödbetssemla

Ingredienser

En härlig men lite annorlunda förrätt som passar perfekt på fettisdagen. Det här receptet har Alice Wåxberg (@woxalice) via #vinochmatguiden på Instagram. 

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Koka rödbetorna på medelvärme och skal kvar i ca 40-50 minuter.

2

Spola rödbetorna i kallt vatten så att de svalnar med händerna. Skär bort blasten.

3

Skär sedan av ett lock och gröp ur lite av innehållet ur rödbetorna. det kan även vara smart att skära så att botten får en platt yta att stå på.

4

Blanda philadelphiaost och ädelost, smaka av med salt och peppar. Fyll

5

Hacka cashewnötter grovt, riv av citronzesten och finhacka purjolöken. Blanda tillsammans med citronsaft och olivolja. Ringla över rödbetorna.

6

Dekorera gärna med lite ruccola och servera.

Bilder

Recept

Filtrera