Smakrik Quattrocentopasta

Ingredienser

En krämig pasta är bland det godaste man kan göra. Rätten känns riktigt lyxig, men går ungefär lika fort att laga som tiden det tar att koka pastan. Vem älskar inte sådan matlagning? Buon Appetito.

15 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2

Skala och finhacka löken och stek den mjuk utan att den tar färg.

3

Lägg ner riven Quattrocento, Mascarpone och Gorgonzola i pannan, slå på lite av pastavattnet och låt koka ihop till en krämig sås. 

4

Hacka och stek under tiden pancetta och rör ner i pastasåsen tillsammans med spenat och finhackad persilja.

5

Häll av pastan när den är al dente och rör ner den direkt i såsen. Blanda väl och smaka av med svartpeppar samt finrivet skal från en citron. Servera direkt.

Bilder

Recept

Filtrera