Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig dessutom till stor del själv i ugnen. De varma rotsakerna vänds vid servering runt med srirachamajo och ger dem härlig smak.
Bild: Lönnerberga pressbild Recept: Mattias Larsson Fredagskocken
In med de kryddiga rotsakerna... Läs mer
Kryddiga rotsaker:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatis och rotsaker, skär i tärningsstora bitar.
Lägg (obs! enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt.
Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter.
Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!