Snabblagad Chimichurrikyckling

Ingredienser

Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig dessutom till stor del själv i ugnen. De varma rotsakerna vänds vid servering runt med srirachamajo och ger dem härlig smak.

Bild: Lönnerberga pressbild Recept: Mattias Larsson Fredagskocken
In med de kryddiga rotsakerna... Läs mer

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Kryddiga rotsaker:
Sätt ugnen på 225°C.

2

Skala potatis och rotsaker, skär i tärningsstora bitar.

3

Lägg (obs! enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.

4

Skär svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt.

5

Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter.

6

Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.

7

Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.

Bilder

Recept

Filtrera