Sommarkyckling med coleslaw, potatisspett och rosmarinolja.
Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept med... Läs mer
Rosmarinoljan
Finhacka rosmarin och lägg i en skål. Riv i vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar och ställ åt sidan.
Potatisspettet
Koka potatisen nästan klar. Behåll lite kärna i mitten eftersom potatisen ska grillas.
När potatisarna svalnat trär du upp dem på fyra grillspett.
Det går även bra att använda överbliven kokt potatis från kylen.
Pensla spetten med rosmarinolja. Grilla dem samtidigt med kycklingen tills de har en fin färg och krispig yta.
Coleslaw
Strimla spetskålen och morötterna tunt. Blanda majonnäs, soja, socker och salt i en skål. Smaka av.
Vänd sedan ner strimlorna av spetskål och morot.
Låt salladen stå en stund för smakerna att mogna innan servering.
Kyckling
Grilla kycklingbenen enligt instruktionen på förpackningen.
Serveringen
Pensla spetten rikligt med rosmarinolja och servera dem med de nygrillade kycklingbenen och kålsalladen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!