En klassisk thaigryta som inte är allt för stark. Tillagas i två etapper vilket gör det till en utmärkt rätt att förbereda inför en middagsbjudning.
Fräs currypasta och olja i en wokpanna på låg värme tills den ger en god doft.
Höj värmen och häll över kokosmjölken, tillsätt buljongtärningen och låt koka i någon minut.
Häll i fisksås och palmsocker. Fortsätt koka i någon minut till.
Ta sedan av från värmen och låt svalna. När såsen är sval lägger du ner kycklingfiléerna. Vila alltihop i kylskåpet i ungefär en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, jämn värme.
Skär haricot verts i 2-3 cm långa bitar, strimla purjolöken. Lägg sedan purjolök, haricot verts och ca 25 sötbasilikablad i botten på en ugnssäker form.
Placera kycklingfiléerna jämnt över grönsakerna. Häll sedan över såsen och låt grädda i ugnen i ca 50 minuter.
Garnera med ytterligare några basilikablad och servera tillsammans med ris.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!