Valentine Cake Pops

Ingredienser

Skippa blommorna i år och bjud din älskling på en liten cake pops-bukett på Alla hjärtans dag.

Cake pops är enkelt och roligt att göra men det krävs lite pill. Om du gillar att pyssla och dekorera... Läs mer

60 min Baka 20 port.

Gör så här

1

Mixa den kaka som du valt tillsammans med färskosten. Ställ in blandningen i kylen en stund så att den blir lite fastare.

2

Ta ut ur kylen och börja forma små hjärtan. Om du tycker att det är svårt att få till fina hjärtan på fri hand så kan du använda en liten hjärtformad pepparkaksform. Olja insidan av formen och fyll sedan med kaka ända upp till kanten och tryck till. Plocka ut hjärtat ur formen och fixa till så att kanterna blir lite mjukare. Försök att få ytan så jämn och fin som möjligt, då blir det ett bättre slutresultat. 

3

Trä upp hjärtanen på pinnar och lägg in i frysen tills de stelnat ordentligt. Medan du väntar på att kakorna stelnar kan du passa på att göra iordning någon slags ställning för pinnarna efter de blivit chokladdoppade. Det absolut bästa är om du har en bit frigolit hemma, annars funkar det med några glas fyllda med ris. 

4

Smält sedan chokladen över vattenbad. Plocka fram dina cake pops ur frysen och doppa i chokladen, det är viktigt att den är riktigt rinnande så att den täcker bra. När du har doppat din cake pop så trycker du ned pinnen i frigoliten eller ställer den i riset. Upprepa detta för alla cake pops. Ställ sedan in alla i kylen tills chokladen har stelnat.

5

Smält på nytt den choklad som blev över och tillsätt om nödvändigt lite mer. Fyll en spritspåse med chokladen. Välj den minsta runda spritstyllen du kan hitta och om du inte har en spritstyll så klipper du ett pyttelitet hål i påsen. 

6

Lägg din cake pops på ett plant underlag och spritsa ett hjärta strax innanför kanterna. Strössla sedan med fint strössel över hjärtat. Upprepa för alla cake pops. Vänd dem upp och ned lite försiktigt så att det värsta överskottet av strössel försvinner. Ställ sedan svalt.

Dina fina cake pops är nu färdiga! 

Bilder

Recept

Filtrera