Det här är en sådan maträtt som är försvinnande god. Om du serverar den på ett stort fat så är det slut innan du har hunnit säga "varsågoda".
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till tempurasmeten. Låt smeten vila en stund och skär under tiden alla grönsaker i lagom stora bitar.
Gör sedan aiolin. Häll äggulorna i en djup bunke och salta. Det är väldigt viktigt att äggen är rumstempererade. Använd en elvisp och vispa tills det är en riktigt fast äggsmet, börja då tillsätta oljan i en smal stråle, vispa hela tiden. När du har uppnått en fast och krämig majonnäs är du färdig. Om majonnäsen inte skulle gå ihop eller skära sig kan du tillsätta lite äggvita samtidigt som du vispar.
Smaka sedan av med vitlök, salt, citron och shiriacha. Ställ kallt.
Nu är det dags att fritera grönsakerna. Börja med att hetta upp oljan i en kastrull. Doppa grönsakerna i smeten och sänk sedan omedelbart ned i den heta oljan. När de blivit gyllenbruna plockar du upp med en hålslev och låter rinna av på hushållspapper.
Servera med chiliaioli, citronklyftor, kapris och färsk dill!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!