Underbart god kolapaj som lätt blir en favorit hos både stora och små.
Len och söt kola med en touch av salt i ett krispigt pajskal som är bakat utan gluten. Ät den som... Läs mer
Pajbotten. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägget och smöret skuret i bitar. Nyp ihop med fingrarna eller kör i maskin till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Ställ kallt 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet 20-25 minuter, tills det fått fin färg. Låt svalna.
Kola. Blanda samman grädde, sirap, strösocker och 100 g smör i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp. Sänk värmen och låt kolan sjuda på medelvärme tills den tjocknar och uppnår 121 grader. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker, salt och det kalla smöret lite i taget. Rör tills allt smör smält ordentligt. Häll kolan över pajbotten och ställ svalt att stelna.
Lingongrädde. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon.
Skär den kalla pajen i bitar med en vass kniv och servera med lingongrädden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!