Halloncurd är liksom lemoncurd gott till mycket! Passar perfekt som alternativ till marmelad eller som fyllning i tårtor och bakverk.
Häll upp din curd i en väl rengjord burk och förvara den i kylskåp, hållbarheten är då drygt... Läs mer
Hetta upp hallonen i en kastrull och koka sönder dem. Pressa dem genom en finmaskig sil till en slät puré utan kärnor, det ska bli ca 1 dl.
Blanda socker, ägg, hallonpuré, saft och rivet skal av en lime i en värmetålig bunke. Använd gärna en rostfri bunke med rund botten. Placera över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.
Vispa hela tiden med handvisp tills det blir en tjock kräm.
Ta av från värmen och blanda ner smöret, lite i taget. Rör om ordentligt tills det smält. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!