Halloncurd

Ingredienser

Halloncurd är liksom lemoncurd gott till mycket! Passar perfekt som alternativ till marmelad eller som fyllning i tårtor och bakverk.

Häll upp din curd i en väl rengjord burk och förvara den i kylskåp, hållbarheten är då drygt... Läs mer

20 min Sås 5 port.

Gör så här

1

Hetta upp hallonen i en kastrull och koka sönder dem. Pressa dem genom en finmaskig sil till en slät puré utan kärnor, det ska bli ca 1 dl.

2

Blanda socker, ägg, hallonpuré, saft och rivet skal av en lime i en värmetålig bunke. Använd gärna en rostfri bunke med rund botten. Placera över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.

3

Vispa hela tiden med handvisp tills det blir en tjock kräm.

4

Ta av från värmen och blanda ner smöret, lite i taget. Rör om ordentligt tills det smält. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera