Jordgubbstrifle med rabarbercurd och nötmaräng

Ingredienser

Trifle är en sorts tårtdessert som byggs upp lager på lager, här i portionsglas, men den kan även göras i en stor skål.

Jordgubbar, rabarbercurd och krossade nötmaränger i en härlig blandning - perfekt sommardessert!

Recept... Läs mer

90 min Dessert 8-10

Gör så här

1

Nötmaränger. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna ett par minuter med elvisp, tillsätt citronsaften och fortsätt vispa till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng. Mixa nötterna fint och vänd ner i marängsmeten. Klicka eller spritsa ut till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills de känns torra. Låt svalna.

2

Krossa marängerna grovt. Skölj och ansa jordgubbarna, skär i skivor. Vispa grädden lätt.

3

Varva rabarbercurd, krossade maränger, jordgubbar och grädde i portionsglas. Toppa med en halv jordgubbe.

Bilder

Recept

Filtrera