Trifle är en sorts tårtdessert som byggs upp lager på lager, här i portionsglas, men den kan även göras i en stor skål.
Jordgubbar, rabarbercurd och krossade nötmaränger i en härlig blandning - perfekt sommardessert!
Recept... Läs mer
Nötmaränger. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna ett par minuter med elvisp, tillsätt citronsaften och fortsätt vispa till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng. Mixa nötterna fint och vänd ner i marängsmeten. Klicka eller spritsa ut till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills de känns torra. Låt svalna.
Krossa marängerna grovt. Skölj och ansa jordgubbarna, skär i skivor. Vispa grädden lätt.
Varva rabarbercurd, krossade maränger, jordgubbar och grädde i portionsglas. Toppa med en halv jordgubbe.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!