Fira med en klassisk gräddtårta på söndag! Tårtan är fylld med blåbärssylt, hemkokt vaniljkräm, grädde och dekorerad med färska blåbär.
Förbereder man vaniljkrämen och
Tårtbotten. Baka en tårtbotten och låt den svalna helt innan du skär i den. Dela den med en vass kniv i tre bottnar.
Fyllning. Koka vaniljkrämen och kyl den, gärna genom att sänka ned skålen i ett iskallt vattenbad.
Montering. Lägg en utav bottnarna på ett fint fat eller en bricka. Bred på ett jämnt lager sylt och lägg en botten ovanpå. Bred ut vaniljkrämen på den mellersta botten. Vispa grädden med strösockret. Spritsa eller bred ut ca 1/3 av den vispade grädden ovanpå vaniljkrämen. Lägg på den sista botten. Stryk ut den resterande grädden runt tårtan och spritsa gräddrosetter ovanpå. Dekorera med rikligt med blåbär och pudra gärna över lite florsocker.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!