Bjud på en festlig laxtårta med löjrom och räkor – perfekt till nyår, påsk eller midsommar!
Tårtan passar både till förrätt och som vickning. Självklart passar den även andra tider på... Läs mer
Botten. Skär bort kanterna på brödet och kör i matberedare till en smulig massa. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Fyllning. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 10 minuter. Strimla laxen och dela i små tärningar, ställ åt sidan. Rör ihop philadelphiaost, creme fraiche, dill, pepparrotsvisp, saft och rivet skal av limen. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en liten del av fyllningen, ca 1 dl, i en kastrull. Ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i den varma fyllningen. Blanda ner resten av den kalla fyllningen i gelatinblandningen, lite i taget. Rör ordentligt.
Vänd ner laxen och fördela fyllningen i ett jämnt lager över kavringsbotten.
Täck formen med plastfolie och låt stå i kylskåp minst 5 timmar eller över natten. Tårtan går även bra att frysa in.
Vid servering. Lossa tårtan från formen och dekorera med uppvispad creme fraiche, löjrom, räkor, citron och dill.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!