Marconamandel anses vara den finaste mandeln i världen. Så att göra mandelmassa av den kan inte bli annat än bra. Passar utmärkt som fyllning till en lyxigare semla!
Mandelmassa kan göras på lite olika sätt. Här har jag använt lika delar socker och mandel. Mandeln,... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ut mandeln på en plåt och rosta den gyllene, runt 10-15 minuter. Rör om någon gång under tiden för att få en jämn rostning. Låt sedan mandeln kallna helt.
Lägg mandeln i en skål och häll på rikligt med ljummet vatten. Täck över med bakduk eller plast, men låt lite luft komma in. Låt stå på köksbänken över natten (eller minst 7 timmar).
Häll bort blötläggningsvattnet och skölj mandeln. Mixa mandeln tillsammans med sockret i en matberedare. Skrapa ner kanterna emellanåt och mixa länge och väl, tills mandeln släpper ifrån sig fett och du får önskad konsistens på mandelmassan. Tillsätt eventuellt en liten skvätt vatten om du tycker att det behövs.
Använd mandelmassan direkt eller plasta in och förvara i kylskåp. Hållbarheten är då runt 1 vecka.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!