Morotskaksmuffins

Ingredienser

På fredag är det Morotskakans dag! Fira med söta små morotskaksmuffins!

Muffinsen som är bakade på havremjöl och maizena är naturligt fria från gluten. Lika goda vare... Läs mer

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Muffins. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och råsocker vitt och poröst, några minuter med elvisp. Blanda havremjöl, maizena, fiberhusk, kryddor, salt, bikarbonat och vaniljsocker noggrant i en bunke. Häll oljan i äggvispet. Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget. Rör till sist ner riven morot och ananas.

2

Fördela smeten i muffinsformar, placera dem gärna i en muffinsplåt. Fyll upp formarna till ca 3/4. Har du ingen muffinsplåt, använd stabila eller dubbla muffinsformar.
Grädda muffinsen i 15-20 minuter. Prova gärna med en sticka, den ska komma ut torr. Låt muffinsen svalna ordentligt.

3

Topping.  Vispa smör och florsocker riktigt luftigt med elvisp. Tillsätt färskost, vaniljsocker och finrivet citronskal. Vispa fluffigt.
Muffinsen krymper ihop lite när de svalnat, så lossa dem från formarna för ett snyggt resultat. Bred eller spritsa ut toppingen på muffinsen. Dekorera med tunt hyvlad morot eller små morötter gjorda av marsipan.

Bilder

Recept

Filtrera