Petit fours är franska och betyder små ugnar. En liten kakbakelse som serveras till kaffet, ofta med mandelbotten och doppad i choklad. Dessa är smaksatta med citron och lakrits. Dekorera med chokladägg och de passar perfekt på påskbordet!
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör mandelmassan någon minut med vinge i maskin eller med elvispens krokar. Tillsätt smöret lite i taget och blanda till en jämn massa utan klumpar.
Tillsätt ägget och sist potatismjölet. Rör ner citronsaft och citronskal och blanda tills det gått ihop ordentligt.
Bred ut massan i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper, exempelvis en avlång brödform.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills massan blivit fast och fått fin färg. Låt svalna.
Ta upp ur formen och skär i fyrkanter. Ställ i frys en stund tills bitarna blivit riktigt kalla.
Finhacka chokladen och smält 2/3 försiktigt i värmetålig bunke i mirco. Blanda ner resterande choklad och rör tills det smält ordentligt.
Dopppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ av på en bricka med bakplåtspapper och dekorera med ägg innan chokladen hunnit stelna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!