Påsk petit fours

Ingredienser

Petit fours är franska och betyder små ugnar. En liten kakbakelse som serveras till kaffet, ofta med mandelbotten och doppad i choklad. Dessa är smaksatta med citron och lakrits. Dekorera med chokladägg och de passar perfekt på påskbordet!

60 min Baka 30 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kör mandelmassan någon minut med vinge i maskin eller med elvispens krokar. Tillsätt smöret lite i taget och blanda till en jämn massa utan klumpar.

3

Tillsätt ägget och sist potatismjölet. Rör ner citronsaft och citronskal och blanda tills det gått ihop ordentligt.

4

Bred ut massan i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper, exempelvis en avlång brödform.

5

Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills massan blivit fast och fått fin färg. Låt svalna.

6

Ta upp ur formen och skär i fyrkanter. Ställ i frys en stund tills bitarna blivit riktigt kalla.

7

Finhacka chokladen och smält 2/3 försiktigt i värmetålig bunke i mirco. Blanda ner resterande choklad och rör tills det smält ordentligt.

8

Dopppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ av på en bricka med bakplåtspapper och dekorera med ägg innan chokladen hunnit stelna.

Bilder

Recept

Filtrera