Semifreddo är en italiensk glassdessert som serveras halvfryst. Liksom parfait är det en glass som passar bra att göra om man inte har någon glassmaskin hemma. Den här är smaksatt med vit choklad och halloncurd.
Smält chokladen försiktigt i microvågsugn. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den turkiska yoghurten.
Rör ner den smälta chokladen, lite i taget, i äggvispet och blanda till en jämn smet. Vänd ner gräddyoghurten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Till sist blandas 2,5 dl av halloncurden ner i semifreddon, lite slarvigt. Häll upp i frystålig form och ringla över resten av curden.
Ställ i frys ca 4 timmar eller över natten. Ta ut och låt tina något före servering. Skopa upp i fina glas, hyvla över vit choklad och toppa med hallon.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!