Solgula morotsfrallor med pumpafrön

Ingredienser

Härliga frukostfrallor med smak av morot och pumpafrön. Morotsjuice istället för vatten som degvätska gör frallorna mjuka och saftiga, lite söta i smaken och vackert gula. Degen ska bara röras ihop och jäser i kylskåp över natten. Morgonen därpå kan du njuta av riktigt gott frukostbröd!

Bäst resultat får man om man låter degen jäsa i bunken över natten, men om man vill kan man baka... Läs mer

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Lös upp jästen i morotsjuicen.

2

Tillsätt dinkelmjöl, salt, honung, olja och riven morot. Rör ihop tills allt blandats ordentligt.

3

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten.

4

Morgonen därpå. Sätt ugnen på 250 grader.

5

Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Spänn degen genom att ta tag i kanterna och vika in mot mitten. Vänd skarven nedåt. Dela med hjälp av degskrapa eller kniv i 10 bitar. Lägg på bakplåtspapper och strö över pumpafrön. Låt jäsa ca 20 minuter på plåten medan ugnen blir riktigt varm.

6

Sätt in plåten i mitten av ugnen, släng in ett par isbitar i botten eller spraya med vatten. Stäng luckan och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 10-15 minuter tills frallorna fått fin färg.

Bilder

Recept

Filtrera