Sirap gjord på lila syrenblommor - härlig färg och jättegod till desserter och i drinkar!
Passa på att ta vara på de ljuvligt doftande syrenblommorna innan de blommat färdigt för i år.... Läs mer
Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka någon minut och ta sedan av kastrullen från värmen.
Skölj blomklasar av syren och plocka bort blommorna. Se till så att inga stjälkar och blad kommer med, de kan göra sirapen besk i smaken.
Tillsätt syrenblommor, glukossirap och blåbär i den uppkokade sockerlagen. Hetta upp igen och låt småputtra till sirapsliknande konsistens, omkring 10-15 minuter på medelvärme. Undvik att röra i den under koktiden. Det ska bli en ganska tunn sirap, inte riktigt lika trögflytande som vanlig sirap.
Sila sirapen genom en finmaskig sil och häll upp i en väl rengjord, varm glasflaska. Låt kallna och förvara sedan i kylskåp.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!