Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Syrensocker

Ingredienser

Passa på innan syrenen blommat färdigt för i år - gör eget syrensocker!

Syrenerna blommar för fullt och doftar ljuvligt! Ta vara på blommorna genom att torka dem i strösocker.... Läs mer

15 min Generell 1 burk

Gör så här

1

Skölj blomklasarna noga för att få bort eventuella kryp. Plocka av blommorna och lägg dem på hushållspapper, låt torka ordentligt. 

2

Varva syrenblommor och socker i en burk. Låt stå svalt en vecka, gärna två. Skaka om burken emellanåt.

3

Rör runt i sockret som kan ha blivit lite klumpigt och sila bort blommorna som blivit bruna i färgen. Förvara i burk med lock.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här