Är kakburken full av pepparkakor? Använd dem även i den här goda efterrätten!
Parfait med tranbär och lingon på en botten av krossade pepparkakor. Härlig dessert som går snabbt... Läs mer
Vispa äggulor och florsocker riktigt fluffigt, ett par minuter med elvisp.
Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret och vänd ner den i äggsmeten. Blanda väl men utan att vispa.
Rör ner tranbärssylten lite slarvigt och häll sedan smeten i en avlång brödform eller annan frystålig form som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ in formen i frysen ca 30 minuter tills blandningen stelnat till något.
Krossa pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Fördela över parfaiten och låt den stå ytterligare ca 4 timmar, eller över natten, i frysen.
Vid servering. Ta ut parfaiten ca 30 minuter i förväg. Låt tina något och doppa formen hastigt i varmt vatten. Stjälp upp på fat och garnera med lingon och krossade maränger. Pudra över lite kanel.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!