Tranbärsparfait med pepparkaka & lingon

Ingredienser

Är kakburken full av pepparkakor? Använd dem även i den här goda efterrätten!

Parfait med tranbär och lingon på en botten av krossade pepparkakor. Härlig dessert som går snabbt... Läs mer

300 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Vispa äggulor och florsocker riktigt fluffigt, ett par minuter med elvisp.

2

Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret och vänd ner den i äggsmeten. Blanda väl men utan att vispa.

3

Rör ner tranbärssylten lite slarvigt och häll sedan smeten i en avlång brödform eller annan frystålig form som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ in formen i frysen ca 30 minuter tills blandningen stelnat till något.

4

Krossa pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Fördela över parfaiten och låt den stå ytterligare ca 4 timmar, eller över natten, i frysen.

5

Vid servering. Ta ut parfaiten ca 30 minuter i förväg. Låt tina något och doppa formen hastigt i varmt vatten. Stjälp upp på fat och garnera med lingon och krossade maränger. Pudra över lite kanel.

Bilder

Recept

Filtrera