Bjud på något sött efter maten! Tänk på att pannacottan behöver stelna några timmar i kylskåp, helst över natten, innan den kan vispas.
Vad är då vispad pannacotta? Precis vad det låter som - stelnad pannacotta som vispas upp fluffig... Läs mer
Jordgubbspuré. Värm jordgubbarna i en kastrull tillsammans med 1 msk socker och saften av 1/2 lime. När jordgubbarna mjuknat, mixa med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil till en slät puré.
Pannacotta. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 10 minuter. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hetta upp grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Dra av från plattan när blandningen börjar koka. Fiska upp vaniljstången.
Tillsätt gelatinbladet, urkramat, och jordgubbspurén. Rör noggrant så att gelatinbladet smälter och purén blandas ordentligt med grädden. Häll blandningen i en skål eller tillbringare, täck med plastfolie och låt stelna i kylen över natten.
Skär kladdkakan i små bitar och fördela i botten på 4 st fina glas. Ta ut pannacottan från kylen och vispa den fluffig med elvisp. Spritsa pannacottan över chokladbitarna i glasen. Garnera med jordgubbar.
Tips! Dela jordgubbarna i halvor och skär till dem så att de liknar hjärtan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!