Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Liv Sandberg - guldvinst och världens bästa tårtkonstnär

12 dec 2016

Liv Sandberg - guldvinst och världens bästa tårtkonstnär

Liv Sandberg är världens bästa Wedding Cakes Artist! Liv vann guld i Hong Kong förra veckan (1 dec) i kategorin Wedding Cakes i världstävlingen Edible Artists Global Awards (EAGA).

Liv håller till i Hökarängen i Stockholm där hon driver sitt företag Liv Sandberg Cake Art - som är en Cake Shop med praliner, bakverk och minitårtor. Då ska mini ses i förhållande till Livs gigantiska tårtkonstverk, ibland i flera våningar, som man beställer. Liv håller även kurser.


Det är inte första gången Liv tävlar. Hon deltog i Scandinavian Cake Show 2014 och vann. Hon ställde upp i Tårtmästare 2016 och vann igen. Att hon sedan åker till Hong Kong och vinner en världstävling är verkligen imponerande.


Jag ringer Liv för att gratulera henne och höra mer om resan.

Nu har du vunnit tre av tre tävlingar och den här gången är du världsmästare. Berätta mer om tävlingen!

- Titeln jag vann var Most Inspiring Wedding Cakes Artist. Jag blev nominerad bland ett 20-tal av de absolut bästa i världen. Vi skulle skicka in 10 bilder på tårtor vi gjort som bedömdes av en jury. Juryn valde sedan fyra finalister som folk runt om i världen fick rösta på. Flest röster vinner, helt enkelt. Tårtorna bedöms på dekoren, inte smaken.


Klassiska frågan, hur kändes det att vinna?

- Jag fattade först inte riktigt att jag vunnit. Det berodde väl både på jetlag och trötthet av julrushen som pågått i pralinverkstaden där hemma. När jag satt på den tjusiga middagen på kvällen där det visades bilder från tävlingen, ser jag plötsligt bilder där jag står på rad tillsammans med de allra bästa i världen, branschkollegor jag beundrar så mycker och det är jag som är vinnaren...då fattade jag...då kom tårarna. Tårar mest av tacksamhet att jag fått göra detta tillsammans med världens bästa tårtkonstnärer........och jag vann!!!


Det brukar alltid följa spännande saker i svallvågorna efter något så här stort. Något på gång redan?

- Ja, jag är tillfrågad att hålla kurser runt om i världen och just nu diskuteras en resa tillbaka till Hong Kong. Det ska bli så kul för jag hann inte se mycket av denna underbara stad de få timmar jag var där. Sedan planeras kurser i Singapore, Madrid och USA. Jag kör även vidare med tävlingar och ska delta i en jättestor i USA nästa höst och även en i Birmingham som är den största i Europa.

Men innan allt nytt spännande händer ska Liv först göra mängder med jul- och nyårspraliner till beställningar som strömmar in. Har man smakat dem så är det inte förvånande. Keep up the great work, girl!


Nedan är två bilder från Bak- och chokladmässan 2015 då jag träffade Liv första gången och blev väldigt imponerad av hennes arbete.


livsandbergcakeart.se

Följ gärna Livs vackra bakverk på instagram @livsandbergcakeart

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här