Vad är julstämning enligt Roy Fares, bakverkens okrönte konung, och hur firar man julen på bästa sätt? Hos svärföräldrarna blir det ett traditionellt firande och hos mamma och pappa blir det libanesiskt. Det är skönt med lite variation, om man frågar Roy.
Vad gör du i jul?
– Vi ska åka till mina svärföräldrar i Göteborg på Julafton och på Juldagen åker vi vidare hem till min familj i Örebro. Vi firar två jular hos oss, det är lite stressigt men det är så det blir när man har familj på olika håll.
Hur kommer du in i julstämning, finns det någon jultradition du inte kan vara utan?
– Nja, ingen tradition direkt. Hemma hos mina föräldrar går man runt i mjukisbyxor, i alla fall fram till Kalle Anka. För mig går julen ut på att umgås och att inte göra det större än vad det är. Att få vakna upp, tända ljus, samla hela familjen kring frukostbordet och bara mysa, umgås och ha trevligt tillsammans.
Vad är ett måste på Julbordet?
– Julen är den enda tiden på året då jag äter prinskorv, det vill jag gärna se på det traditionella julbordet. Egenrullade köttbullar och Janssons Frestelse är också gott, om man skippar fisken.
Vad behöver, enligt dig, inte finnas på julbordet?
– Grisfötter, är det någon som äter det? Nej, men ärligt talat känner jag lite att man inte vågar bryta från något som varit på samma sätt under en så lång tid. Uppdatera julbordet med sådant som du och dina gäster faktiskt gillar att äta.
Vi närmar oss nyår, vad är det bästa med med året som varit?
– 2015 har varit ett jättehärligt år. Jag har bland annat fått äran att göra tre program som sänts i tv och varit på äventyr i USA. Det har rullat på bra helt enkelt.
Vad ser du fram emot med det kommande året? Har du något nyårslöfte?
– Jag är peppad på alla nya projekt. För övrigt kommer jag att titta på hur jag som person ska utvecklas vidare. Egentligen är man ju ingen annan än sitt eget inre, men har man inga gränser och vågar satsa kan man nå väldigt långt.
För att komma in i den rätta julstämningen passar Roy på att bjuda oss på sitt bästa julrecept – Saffransbullar med pistagefyllning. Perfekt inför helgens Luciafirande, ta på dig förklädet och sätt igång redan i kväll.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!