Vi är glada att hälsa Cecilia välkommen till oss på Vin & Matguiden.
Cecilia Vikblad - matpassionerad skånska som bor i Höllviken (söder om Malmö) och på Österlen. För enkelhetens skull kallar hon sig matkreatör.
Det har under åren blivit åtta kokböcker där Cecilia skrivit om allt från medelhavsmat, BBQ, snaps till kakor. Hon har drivit en cateringverksamhet och gårdsbutik - Cecilias Kök. Parallellt med egna projekt jobbar Cecilia också som matredaktör åt tidningar, matstylist, fotograf och produktutvecklare för matföretag. Hon letar trender och idéer och hjälper till med spännande projekt in i framtiden. Sedan ett par år sedan driver Cecilia ett produktionsbolag för recept- och matkoncept och bokproduktion med text, bild, styling. På tur står att Ceclias Kök kommer tillbaka hösten 2016 fast med ett helt nytt koncept. Vi får veta mer senare i vår.
2013 introducerade Cecilia det för Sverige nya begreppet Veggivore. Det är en ordlek av orden veggi, vegetariskt, och vore från det latinska vorare, som går att översätta till lustfyllt. Lusten till vegetariskt, helt enkelt. Låt grönsakerna stå i centrum. Gillar du kött så varsågod, men se det som en lyxvara och ät enbart kött som är schysst för djur och natur. Så kan filosofin sammanfattas.
Till hjälp att lansera begreppet har Cecilia haft sina böcker ”Veggivore – med kärlek till grönt” och ”Våga vara Veggivore” som gavs ut på Massolit Förlag. Intresset för de båda böckerna, begreppet veggivore och produkten seitan (vegetariskt ”kött” som du kan göra själv), som Cecilia skriver om i den senaste boken, har varit stort i media med välbesökta kockshower på bokmässorna 2013 och 2014, massvis av reportage i tidningar, medverkan i Nyhetsmorgon och två heltimmes radioprogram med Tomas Tengby, meny i P1. Veggivore utnämndes 2014 av både trendanalysföretag och tidningar till ”Årets mattrend”.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!