Anders campingtips - tacopaj i Omnia

Ingredienser

Jag fortsätter utforska campingköket. Igår blev det en tacopaj i Omnia för att se om en paj blev bra i en sådan. Det blev riktigt bra. Det är nästan så att de flesta maträtterna blir bättre i en omnia tycker jag.

En paj är ju väldigt enkelt att göra och man kan ju ha i nästan vad som helst, perfekt när man... Läs mer

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med att skära det kalla smöret i småbitar, blanda det med mjölet och nyp ihop med fingrarna i en bunke tills det blir en deg, tillsätt sedan kallt vatten och fortsätt blanda.

2

Smörj omniaformen med smör och tryck sedan ut pajdegen, förgrädda den ca 10 minuter på låg värme.

3

Stek färsen och tillsätt tacokryddan enligt påsens anvisningar och blanda ner tacosås.

4

Gör en redning på ägg och mjölk och blanda ner det också.

5

Häll i färsen i ovanpå pajdegen i formen, lägg på skivade tomater, riven ost och krossade tacoskal.

6

Kör omniugnen på mellanlåga i ca 25-30 minuter, låt den helst vila ca 10-15 minuter innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera