Chokladmousse på tofu

Ingredienser

Tofu i chokladmousse är jättegott! Detta är ett recept på ett nyttigare alternativ av dessert.

Det som är roligt är hur mycket man kan variera smakerna. I denna chokladmousse har jag valt att... Läs mer

15 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Pressa vätskan ur tofun genom att använda en ren kökshanduk och pressa igenom vätskan till en bunke.

2

Häll den pressade tofun i en matberedare. Riv limeskal. Dela vaniljstången på mitten och sedan på längden för att sedan skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt limeskal och vaniljfrön i matberedaren.

3

Ha sedan i resten av ingredienserna förutom chokladen och kaffet. Mixa slätt.

4

Smält chokladen och blanda sedan den med resten.

5

Tillsätt sedan kaffe till önskad konsistens. Jag använde cirka en halv deciliter och då var konsistensen ganska fast.

Servera i små skålar eller glas, gärna med lite hallon för att få lite sötma och syrlighet.

Bilder

Recept

Filtrera