Vegansk morotskaka

Ingredienser

Blev glatt överraskad över hur bra detta recept blev. Morotskaka är ju så gott och även denna kakan, helt växtbaserad och utan vitt socker.

Ägg som har egenskapen att hålla ihop och bidra med fukt till morotskaka har jag ersatt med blötlagda... Läs mer

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Blötlägg sedan 2 msk chiafrön i 6 msk vatten. Riv morötter och mosa bananerna, blanda sedan med rapsolja och kokosmjölk. Blanda i de torra ingredienserna. Blanda sedan i chiapuddingen, blanda alla ingredienser väl.    

2

Smörj en ugnsform (ca 35x25 cm) med kokosolja och fördela ströbröd, häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 45 min. 

3

Vispa planti creamy dessert havre, kokosgrädde, florsocker och vaniljpulver med elvisp. Låt kakan svalna helt och ha sedan på glasyren. 

Bilder

Recept

Filtrera