Farfars kålpudding

Ingredienser

En husmanklassiker som är lika uppskattad till middag som till matlådan dagen efter. 

90 min Generell 4-6

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Strimla vitkålen (och ev. en morot, mest för utseendet) och koka i saltat vatten i 5 minuter. 

3

Häll av vattnet och blanda kålen med smör, soja och sirap.

4

Blanda färs med resten av ingredienserna.  Smörj en form och lägg hälften av kålen i botten, sen all färs och sist resten av kålen.

5

Sätt in formen mitt i ugnen och sänk värmen till 200°C och låt den stå i ca 45 minuter-1 timme, beroende på vilken form du har.

Ta ut kålpuddingen och låt den vila i 10-20 minuter. 

Servera med gräddsås eller skyn från kålpuddingen och potatis, lingon och hackad persilja.

Bilder

Recept

Filtrera