En riktigt mör och saftig kyckling som passar både i bröd och till salladen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda kryddor och sambal med grädden.
Smörj en liten form, lägg i filéerna och häll över såsen och lägg folie över så det sluter tätt. Ställ in i mitten av ugnen i 2 timmar.
Ta ut formen och ta bort folien (försiktigt så du inte bränner dig på ångan. Dela kycklingen till strimlor med två gafflar och blanda ihop med såsen i formen.
Servera i blad av hjärtsallad, i bröd eller på en sallad. Som tillbehör, förutom finhackade grönsaker, brukar jag ha tex strimlad och vitlöksstekt vitkål, coleslaw, picklad rödlök, gräddfil, guacamole, rostad lök, karameliserad lök. riven ost, ostsås osv osv. Ta det du är sugen på, eller vill bjuda på.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!