En bit picahna (brasiliansk köttdetalj) med rostade rotsaker, bearnaisesås och ett härligt rödvin!
Jag föredrar ofta entrecôte när jag vill ha en god köttbit.
Jag skulle få gäster och... Läs mer
Dela morötterna. Dela palsternackorna/persiljerötterna i mindre bitar än morötterna (tar längre tid) och klyfta potatisen.
Ringla över lite olivolja, strö lite flingsalt och dra ett par drag med svartpepparkvarnen över. Tillsätt några färska timjanskvistar och blanda runt. Ställ in i ugnen på ca 200° till dom är mjuka, klara och har fått lite fin färg.
Låt köttet vara rumstempererat och använd bara salt och peppar. Smält lite smör i en het panna och stek köttet ca 1-2 min på vardera sida så att det får en härlig yta, överstek inte!
Servera med en bearnaisesås (gärna hemslagen) och ett gott glas rödvin. Vi drack en Le Hurlevent från Chateauneuf du Pape #2291 för 189 kr som passade utmärkt till maten.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!