Höstig risotto med sparris och kantareller

Ingredienser

Krämig risotto med kantareller och sparris smaksatt med lite citron och timjan.

Hösten har verkligen kommit till Stockholm nu, det är gul/orange/röda höstträd överallt! Supermysigt... Läs mer

30 min Vegetarisk 2-4

Gör så här

1

Koka upp en kastrull med vatten. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2-3 cm långa) och låt koka i vattnet i ca 2 minuter. Häll sedan bort vattnet och låt stå.

2

Hetta upp olivolja i en större kastrull/traktörpanna och stek purjolök och vitlök under ett par minuter.

3

Häll i riset i pannan och rör om. Sänk värmen till medium och häll på vinet, saften från en hel citron plus zest och låt puttra tills vinet absorberats.

4

Häll på någon deciliter i taget av buljongen och fortsätt tills allt har absorberats. Smaka av tills riset har fått en krämig konsistens.

5

Häll i kantarellerna, sparrisen och b-jäst tillsammans med lite timjan, salt och peppar. Låt puttra tills allt blivit varm, sedan är det bara att servera.

Bilder

Recept

Filtrera